EL BLA

 

Formatge de llet pasteuritzada de cabra, provinent de la finca les Feixes (Moià) de raça Alpina.Pasta Tova amb tendència làctica.

Escorça rentada amb aigua, sal i llevats que fa que la seva paleta de colors es mogui entre els roses i els ataronjats amb matisos blancs, d’aspecte humit i rugós. A l’interior trobem una pasta color marfil, amb ulls (forats) irregulars, més tova i cremosa a la part externa que guanya en fermesa a mida que ens endinsem. Un punt més pastós al centre. La seva evolució ens portarà cap a un formatge cremós (degut a la proteòlisis) i cada cop més potent tant en nas com en boca. Olor intensa i penetrant dels llevats de la escorça, característica del Brevibacterium. Que dóna lloc a un interior més suau de notes caprines i humitat. En boca trobem l’escorça més humida i rústica primer, que donarà lloc a una pasta cremosa de matisos més subtils. És un formatge suau i delicat de jove, però que es torna potent amb la maduració.