A Formatges Gavarresa s’aposta per elaborar els formatges amb llet de màxima qualitat

 

Llet de cabra
Per als formatges de cabra s’utilitza la llet produïda per les cabres de la granja Les Feixes de Moià. Són cabres de raça alpina, bones productores de llet i la seva taxa de proteïna i greix varia en funció de l’època de l’any i del procés de gestió del ramat. Les cabres alternen el corral amb pastura pels voltants de la finca. En alguns casos, en ser formatges de menys de 60 dies de maduració l’opció triada és la de pasteuritzar la llet, sotmetent-la a un tractament tèrmic de 63 graus durant 30 minuts.

Llet de vaca
Per als formatges de llet de vaca s’utilitza llet ecològica produïda per les vaques de Casa Franch, a Montferrer. Les vaques són de raça parda Brown Swiss, gairebé úniques a Catalunya. Les brown swiss comparteixen tronc amb la vaca bruna però han estat seleccionades per la producció de llet. La llet és de color molt més groguenc, amb unes taxes de proteïna i greix superiors a altres llets de vaca. Les vaques alternen la granja a l’hivern amb la pastura durant la major part de l’any. La llet està certificada com a
ecològica. Lels formatges elaborats amb aquesta llet són amb llet crua per mantenir la flora autòctona present a la llet i poder assaborir més clarament els canvis en l’alimentació, el clima, el maneig…de les vaques. Les maduracions són de més de 60 dies.