CAVEGÓ

 

Pasta premsada de llet crua de vaca ecològica de la raça parda brown Swiss d’Ecofranch (Montferrer). Escorça rentada amb aigua, sal i llevats o rentada amb ratafia del Celler Cooperatiu d’Artés. A l’interior ens sorprèn una pasta de pujat color groc que ens indica els carotens obtinguts a través de la alimentació de les vaques quan pasturen. Variable segons la estació de l’any. Molt aromàtic.

Destacada fragància de la llet crua. Ric en matisos des de herba fresca, flors, fins i tot un punt a espècies. Tot en funció de la època de l’any. Aromes també a mantega.

En boca té una agradable textura elàstica però fundent i plena de sabors. Si el deixem al paladar es desfà alliberant gust a mantega i flors. De la mateixa manera que la pasta es va endurint amb el temps es van concentrant gustos més evolucionats, salins i torrats segons la maduració. Post gust untuós i dolcenc.

Peça de 1’6 Kg o cunyes d’uns 350grs aproximadament.

Fotos: Aleix solé